lydia.hameenlinna.fi
Haun tyyppi:

Haun kohde:Edistynyt haku (vain aineistoille)

Etusivu > Tietoa palvelusta

Tietoa palvelusta

Lydia sisältää vanhaa Hämeenlinnaa käsittelevää kirjallisuutta, karttoja, artikkeleita, pienpainatteita, äänitallenteita ja  rakennuspiirustuksia sekä postikortteja Hämeenlinnan Postimerkkikerhon ja Suomalaisen kirjakaupan kokoelmista.

Digitoitu aineisto on esitelty lyhyesti sekä jaoteltu teemallisiin aineistonäyttelyihin, joiden avulla valotetaan eri puolia Hämeenlinnan historiasta. Lydiassa esitellään linkkeinä myös muualla digitoitua Hämeenlinnaan liittyvää aineistoa.

Suurin osa Lydian aineistosta on julkaistu 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa. Digitoidut aineistot ovat tekijänoikeuksista vapaita. Jos aineistoa julkaistaan muussa yhteydessä, lähde on mainittava.

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston digitaalinen aineistopankki Lydia avattiin keväällä 2008. Lydiaan on saatu rahoitusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Verkkojulkaisun ensimmäisen versio tehtiin Hämeen ammattikorkeakoulun Mediatekniikan verstaalla. Nykyinen sivusto toteutettiin Omeka-julkaisujärjestelmällä vuonna 2015.  Digitoitu aineisto on pdf-muodossa. Tiedostojen avaamiseen tarvitset ilmaisen Adobe reader -ohjelman tai muun soveltuvan lukuohjelman. Sivusto toimii parhaiten uusimmilla selainversioilla.

 

Yhteystiedot

Varpu Vallbacka, johtava informaatikko (kokoelmat)
puh. 03 621 2609
varpu.vallbacka(at)hameenlinna.fi

Pirjo Lehtilä, informaatikko (sisällönkuvailu)
puh. 03 621 2596
pirjo.lehtila(at)hameenlinna.fi

Jaana Käki, johtava informaatikko (verkkopalvelut)
puh. 03 621 2903
jaana.kaki(at)hameenlinna.fi

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto