lydia.hameenlinna.fi
Haun tyyppi:

Haun kohde:Edistynyt haku (vain aineistoille)

Hämeenlinna

Hämeenlinna
Kevättulvat olivat Hämeenlinnassa jatkuvana riesana 1900-luvun alkupuolella. Linnanpuisto joutui säännöllisesti keväisin veden alle, ja vesi nousi usein myös Niittykadun ja Tampereentien varrella sijaitsevien asuinrakennusten ympärille, niin että veneet ja lankkusillat piti ottaa käyttöön, jotta rakennuksista päästiin ulos. Kuvassa oleva talo on ilmeisesti yksi arkkitehti Henrik Helinin 1890-luvulla suunnittelemista työläisten asuintaloista, jotka muodostivat Alku-nimisen asunto-osakeyhtiön. Alku-yhtiö oli perustettu vuonna 1892 Niittykadun ja Koulukadun väliselle tontille Tampereentien varrelle. Tulvat ja tulipalot haittasivat yhtiön toimintaa vakavasti, mutta se toimi kuitenkin aina vuoteen 1923 asti, jolloin ajuri Heiniö osti tontin ja tulipaloilta säästyneet rakennukset.

Tekijä

Nimeke

Hämeenlinna

Muu nimeke

Tavastehus

Julkaistu

Julkaistu painettuna: Hämeenlinna -Tavastehus, Kirkollinen kirjakauppa - Kyrklig bokhandel.

Julkaisuaika

aikaisintaan 1904

Kieli

fi
sv

Laji

Koko

1 postikortti, vaaka, 9 x 14 cm

Formaatti

PDF (0,82 Mt)

Säilytyspaikka

Hämeenlinnan postimerkkikerho ry. (yksityiskokoelma)

Julkaisija

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto

Julkistamisajankohta

2014-12

Lähteet

Koskelainen, Liisa, Kaupunkikuvan kulisseissa : Hämeenlinnan seudun historia kiinteistöalan näkökulmasta 1892-2012. Hämeenlinna 2012.
Vihervuori, Aimo, Työväen asunto-osakeyhtiö Alku. Juhkaisussa: Hämeenlinna-Wanaja : kotiseutujulkaisu 48. Hämeenlinna 1998.