Hämeenlinnan käsityöläiset ja käsityöläis- ja tehtailijayhdistys

Hämeenlinnan käsityöläiset ja käsityöläis- ja tehtailijayhdistys
Hämeenlinnan käsityöläis- ja tehtailijayhdistyksen toimihenkilöt ja valtuutetut v. 1868-1928, Hämeenlinnan käsityöläiset ja tehtailijat, liitteet 1-3
Hämeenlinnan nykyiset liikkeet, ilmoitusosasto, liite 4
Tunnettua historioitsijaa, professoria ja Hämeenlinnan kaupungin historioiden kirjoittajaa K. O. Lindeqvistiä pyydettiin myös Hämeenlinnan käsityöläis- ja tehtailijayhdistyksen historiikin kirjoittajaksi. Tämäkin teos ilmestyi vasta tekijänsä kuoleman jälkeen vuonna 1928. Lindeqvistin teos sisältää laajan historiikin käsityöammattien ja ammattikuntalaitoksen historiasta alkaen Ruotsin vallan ajan käsityöläisistä Hämeenlinnan vanhassa kaupungissa. Kun ammattikunnat lakkautettiin vuonna 1868, määrättiin samalla perustamaan paikallisia yhdistyksiä huolehtimaan ammattikuntien aiemmin hoitamista tehtävistä. Hämeenlinnan käsityöläis- ja tehtailijayhdistys perustettiin vielä samana vuonna. Historiikissaan K. O. Lindeqvist esittelee yhdistyksen toimihenkilöitä ja kuvailee sen monia toimia ja tehtäviä lähes kuudenkymmenen vuoden ajalta. Merkittävän osan teoksesta muodostaa matrikkeli, jossa on sekä henkilötiedot kaikista Hämeenlinnan käsityöläis- ja tehtailijayhdistyksen jäsenistä vuonna 1928 että perustiedot yhdistykseen kuuluvista yrityksistä perustamisvuosineen ja omistajineen. Lähes 80-sivuisen ilmoitusliitteen avulla voi lisäksi tutustua 1920-luvun hämeenlinnalaisyritysten ilmoitteluun ja mainontaan.

Nimeke

Hämeenlinnan käsityöläiset ja käsityöläis- ja tehtailijayhdistys

Julkaistu

Julkaistu kirjana: Hämeenlinna : Hämeenlinnan käsityöläis- ja tehtailijayhdistys, 1928.

Julkaisuaika

1928

Kieli

fi

Laji

Koko

300 s.

Formaatti

PDF (5,4 Mt, 4,2 Mt, 1,8 Mt)

Säilytyspaikka

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto

Julkaisija

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto

Julkistamisajankohta

2008-05

Identifiointitunnus

URN:NBN:fi-fe2019121146963

Oikeudet

88x31.png
Aineisto on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Aineisto on vapaasti käytettävissä. Käytön yhteydessä on mainittava lähde.